, ,

Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο - Peanut butter buckeyes

3/10/2014 04:44:00 PM




Σήμερα είπα να ξεκινήσω την εβδομάδα γλύκα, με μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο! Αν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο αυτά τα τρουφάκια  θα τα λατρέψετε. Είναι αμερικάνικη παραδοσιακή και πολύ εύκολη συνταγή .  Βέβαια εγώ την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα και είναι σαν τον παραδοσιακό κορμό σοκολάτας με μπισκότα , αλλά με φυστικοβούτυρο αντί για βούτυρο! Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε!
Αν θέλετε να δείτε την αρχική συνταγή θα την βρείτε  στο www.food.com

Υλικά
  • 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα Βιτάμ (όχι μαλακό)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα)
  • 1 κτγ έλαιο βανίλιας
  • 1 πακέτο θρυμματισμένα πτι μπερ (σε σκόνη)
  • κουβερτούρα για την επικάλυψη
*Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 4 κουταλιές της σούπας κακάο και να τα καλύψετε με τρούφα ή και με κακάο. 

Σε μια κατσαρόλα μαλακώνουμε το Βιτάμ με το φυστικοβούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την κουβερτούρα, που θα την λιώσουμε σε μπέν μαρι. 
Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και ύστερα το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια που τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα αφήνοντας την μια πλευρά ακάλυπτη, όπως στη φωτογραφία. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα και τα διατηρούμε στο ψυγείο!


share this on »
 photo facebook_zps8d483e9e.png
 photo twitter_zps1a2a45e0.png
 photo pinterest_zps549d2941.png

You Might Also Like

3 Σχόλια

  1. Καλησπέρα Μαρία μου!!Σούπερ τά τρουφάκια σου!!!Μού αρέση η γεύση τού φιστικοβούτυρου,αλλά καί η συνταγή είναι πολύ εύκολη νά εκτελεστεί!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως είναι εξαιρετικά! Καλή εβδομάδα και σ'εσένα!
      Φιλιά
      χχχ

      Delete
  2. I'm not a big fan of sweet food, but your peanut butter truffles recipe sounds so delicious and the picture looks so tempting, I will give it a try for sure ;)

    x♥x♥

    "Saúde & Beleza - Health & Beauty"




    ReplyDelete

I heart comments !!!