Διαλέξετε τη σωστή μάσκα προσώπου

11/13/2012 01:22:00 PM


Η σωστή μάσκα προσώπου για τον κάθε τύπο δέρματος.



Ξηρή επιδερμίδα

Κρεμώδης φόρμουλα που να έχει σαν βάση το νερό. Μάσκες με υαλουρινικό οξύ και γλυκερίνη είναι καλύτερες για τις ξηρές επιδερμίδες. Επίσης η βιταμίνη Ε και το ελαιόλαδο βοηθάνε να κρατάνε την "υγρασία" στο δέρμα. Συνήθως αυτές οι μάσκες δεν περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα, οπότε μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε συχνά. Απλώστε την σε όλο το πρόσωπο ακόμη και στη ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα χείλη και να μην ξεχνάτε τον λαιμό.

Λεπτές γραμμές

Μια ενυδατική μάσκα που περιέχει  ρετινόλη. Τα πεπτίδια ή το γλυκολικό οξύ βοηθάνε το δέρμα που έχει καταστραφεί από τον ήλιο  ή τον χρόνο. Καμία μάσκα δεν θα εξαφανίσει τις λεπτές γραμμές αλλά θα τις απαλύνει και το δέρμα θα φαίνεται πιο απαλό. Το γλυκολικό οξύ μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, οπότε μην την χρησιμοποιείτε πάνω από μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και γύρω από τα χείλη. Μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε και στα χέρια, που εκτίθενται επίσης στον ήλιο.

Ακμή και πόροι

Μάσκες που περιέχουν σαλικυκό οξύ (κάνουν απολέπιση και καθαρίζουν τους πόρους) και επίσης μάσκες που να περιέχουν συστατικά που να εξουδετερώνουν τα βακτήρια. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή και απλώστε την στα σημεία που υφίσταται το πρόβλημα. Συνήθως στην περιοχή Τ. Εννοείται ότι αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών και γύρω από τα χείλη.

Επιδερμίδα με κοκκινίλες

Συστατικά που ηρεμούν την επιδερμίδα όπως το χαμομήλι, το αγγούρι, το πράσινό τσάι και ή aloe vera,  θα μειώσουν την ερυθρότητα της επιδερμίδας (προσωρινά).  Ξεκινώντας μια φορά την εβδομάδα και αν βοηθάει την επιδερμίδα σας εφαρμόστε την και δυο φορές την εβδομάδα. Αυτές οι μάσκες είναι απαλές και μπορείτε να τις απλώσετε σε όλο το πρόσωπο. Αφαιρέστε την με τα δάχτυλά γιατί ένα πανάκι ή σφουγγαράκι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας περισσότερο από τα χέρια σας.


Μπορείτε να να βρείται συνταγές για σπιτικές μάσκες προσώπου στο διαδίκτυο. Μια ωραία άνάρτηση με σπιτικές συνταγές βρήκα στο blog all the pretty things της Emma's.



share this on »
 photo facebook_zps8d483e9e.png
 photo twitter_zps1a2a45e0.png
 photo pinterest_zps549d2941.png

You Might Also Like

1 Σχόλια

  1. Thank you so much for the mention! <3

    xx

    http://alltheprettythingsx.blogspot.ie

    ReplyDelete

I heart comments !!!