,

Πόσα παιχνίδια χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά

2/03/2014 06:58:00 PM

Πόσες φορές καθημερινά, την ώρα που συμμαζεύω τα παιδικά δωμάτια,  μου περνάει από το μυαλό να  βάλω όλα  τα παιχνίδια σε μια μεγάλη σακούλα και να τα εξαφανίσω! Ειδικά αυτά τα μικρά μικρά παιχνιδάκια που βρίσκονται πάντου!! Να αφήσω τα δωμάτια τους και το σπίτι επίτέλους να αναπνεύσει! Παιχνίδια όλων των ειδών! Παιχνίδια για την φαντασία τους, για την συγκέντρωσή τους, για την δημιουργικότητα τους και τόσα άλλα! Τα μέσα και οι ειδικοί προσπαθούν να μας "πείσουν" ότι τα χρειάζονται όλα αυτά για την "σωστή τους ανάπτυξη" !Παιχνίδια που ενθουσιάζονται στην αρχή και μετά τα βαριούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ! Μήπως από την πληθώρα των παιχνιδιών χάνουν την ουσία.  Τελικά πόσα παιχνίδια χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά ? Σίγουρα λιγότερα απ' αυτά που έχουν !

Πίο παλιά, μια στο τόσο, έκανα μια εκκαθάριση στα παιχνίδια τους.
Τα χώριζα σε τρεις κατηγορίες :
  • Κρατάω
  • Χαρίζω
  • Πετάω
οπότε ποτέ δεν είχαμε στοίβες παιχνιδιών να μας καταλαμβάνουν τον "πολύτιμο" χώρο μας!




Το τελευταίο διάστημα την είχα παραμελήσει αυτή την συνήθεια και τα παιχνίδια σιγά σιγά συσσωρευόντουσαν , όποτε μια από τις αποφάσεις μου για το 2014 είναι όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Λύση που ισχύει και στον γενικότερο κανόνα οργάνωσης. Πλέον για κάθε νέο παιχνίδι που ΄ερχεται ένα παλιό θα φεύγει! Επίσης κάθε τόσο θα κάνω εκκαθάριση παιχνιδιών, όπως παλία, αλλά με τα παιδιά μου, τώρα που είναι σε  μια ηλικία που καταλαβαίνουν καλύτερα. Θα τα βάζω να αποφασίζουν  τι πραγματικά θέλουν και χρειάζονται από τα παιχνίδια τους! Θα κρατήσουμε το μίνιμουμ ! Στην τελική η  ποιότητα είναι αυτή που μετράει και όχι η ποσότητα!







Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα, σχετικά με τα παιδία και τα παίχνίδια και μου άρεσε, ήταν της  Ruth από το blog living well spending less  . Η Ruth απομάκρυνε όλα τα παίχνίδια από τα παιδιά της και μας περιγράφει πως το βιώσαν εκείνη και τα παιδία της! Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε!

Εσείς τι πιστεύετε για τα παιχνίδια των παιδιών; Πόσα πραγματικά χρειάζονται;

share this on »
 photo facebook_zps8d483e9e.png
 photo twitter_zps1a2a45e0.png
 photo pinterest_zps549d2941.png

You Might Also Like

0 Σχόλια

I heart comments !!!