Η λευκή μου κουζίνα

9/24/2014 03:13:00 PM





Σε παλιότερο μου post είχα γράψει πως θέλω να αλλάξω την κουζίνα μου και από το σκούρο wege να την κάνω λευκή.

Το μελέτησα αρκετά και είδα ότι η κατασκευή της κουζίνας από την αρχή είχε μεγάλο κόστος . Τελικά αποφάσισα να παίξω με την διχρωμία. Τα χαμηλά ντουλάπια και ό πάγκος της κουζίνας παρέμειναν  ως έχει και αντικατέστησα τα πορτάκια στα κρεμαστά ντουλάπια  και στα ψηλά  (στήλη) στοιχεία με λευκά λακαριστά ντουλάπια με περιμετρικό λιτό , αλλα κομψό  πλαίσιο.
 Επίσης έκανα μια επέκταση προσθέτοντας ένα γραφείο, μια 60εκ γκαρνταρόμπα και την τροφοθήκη από 60εκ την έκανα 90εκ με βάθος 74εκ και όχι 60 που ήταν πριν.

Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως. Η κουζίνα μου έγινε πιο λειτουργική,  πιο φωτεινή και πιο σικ, αν μου επιτρέπετε να πω. Θα το καταλάβετε και 'σεις βλέποντάς τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πριν - Before





Μετά - After

Αντικατέστησα τα απλά σκαμπό του πάγκου με αυτά τα λευκά σκαμπό. Επίσης πρόσθεσα και τρία κρεμάστα φώτα πάνω από τον πάγκο, που δεν είχε καθόλου φωτισμό,



Η πλευρά με τα ψηλά στοιχεία. 
Η επέκταση, που ανέφερα παραπάνω της τροφοθήκης και η προσθήκη του γραφείου και της γκαρνταρόμπας. Πλέον  είναι πολύ πιο πρακτικό να είναι το γραφείο - υπολογιστής στον χώρο της κουζίνας (πριν ήταν στο υπνοδωμάτιο). Είναι το "comand center" του σπιτιού!






Το μεγάλο μου καμάρι η τροφοθήκη!
Τα εσωτερικά ράφια τα έκανα σε σχήμα Π. Το βάθος της τροφοθήκης είναι 74 εκ όποτε είναι κάτι σαν walk in pantry. Για μένα που δεν είμαι και το πρώτο μπόι μπορώ πλέον να φτάσω τα πάντα χωρίς να χρειάζομαι κάποιο σκαμπό!Πρόσθεσα μεταλλικά ραφάκια στο εσωτερικό των πορτών για ελαφριά μικροπράγματα! Πλέον όλα μου τα τρόφιμα και όχι μόνο έχουν βρει την θέση τους χωρίς να είναι στριμωγμένα.



 Άλλη ιδέα ήταν να μετατρέψω το ντουλάπι κάτω από τον φούρνο σε βαγονέτο με δύο σταθερά κάθετα ράφια. Έτσι αποθηκεύω τα ταψιά μου κάθετα κερδίζοντας χώρο και χωρίς να είναι το ένα πάνω στο άλλο!






Τέλος πρόσθεσα δύο ράφια από την εσωτερική πλευρά του πάγκου και τακτοποίησα τα βιβλία μαγειρικής μου και όχι μόνο!



Λοιπόν πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα;

share this on »
 photo facebook_zps8d483e9e.png
 photo twitter_zps1a2a45e0.png
 photo pinterest_zps549d2941.png

You Might Also Like

1 Σχόλια

  1. Καλησπέρα Μαρία μου!!Προτιμώ τό λευκό από τό σκούρο wege πού είναι η κουζίνα τής κόρης μου!!
    Τέλεια η μεταμόρφωση!!Αλλαξε τελείως όψι η κουζίνα σου έγινε ποιό φωτεινή!!Μού άρεσε ο χώρος τού γραφείου σου!!Αλλά καί η τροφοθήκη πράγματι πολύ βολική!!Νά τά χαρεις!!Καλό Φθινόπωρο!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete

I heart comments !!!